"Leider evangelische beweging betaalde voor homo-seks"

De leider van de Amerikaanse National Association of Evangelicals (NAE), Ted Haggard, heeft vrijdag ontslag genomen. Hij zou jarenlang een man betaald hebben om seks met hem te hebben.

Belga

Haggard, die gekend is als een hevige tegenstander van het homohuwelijk, ontkent de aantijgingen. Hij zet vrijwillig een stap opzij aan het hoofd van de New Life Church tot de beschuldigingen onderzocht zijn.

De beschuldigingen kwamen er tijdens een radioprogramma dat werd uitgezonden in Denver. Een man vertelde er dat hij de laatste drie jaar bijna elke maand geld kreeg om seks te hebben met Haggard.

In een mededeling liet de leider van de belangrijkste evangelische beweging in de Verenigde Staten weten dat hij "vrijwillig een stap opzij zet zodat het onderzoek in alle integriteit kan doorgaan".

Later verklaarde hij in een interview dat hij "nooit een homoseksuele relatie heeft gehad met iemand" en dat "hij zijn echtgenote trouw is".

Volgens hem is een en ander het resultaat van de bittere verkiezingsstrijd tussen Republikeinen en Democraten.

Haggard, vader van vijf kinderen, werd in 2003 voorzitter van de NAE en wordt aanzien als een van de invloedrijkste evangelische christenen in de VS.

Aangeboden door onze partners