Voortvluchtige Belg die vrouw doodsloeg, opgepakt in Spanje

Print
Op een camping in het Spaanse Sangonera la Seca is donderdag de Belg Robert Ferdinand G. opgepakt. Hij is ondertussen al uitgeleverd aan ons land.
Tegen deze inwoner van Pepinster was een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd. De man zou in 1998 op een camping in Nandrin zijn vrouw hebben doodgeslagen.

De man verzette zich hevig op het ogenblik van zijn arrestatie, zo hebben enkele lokale Spaanse internetkranten woensdag gemeld. Robert Ferdinand G. logeerde al enkele maanden op de camping in Sangonera la Seca, bij Murcia. Daarvoor verbleef hij op een camping in Los Alcázaras.

Op 17 september 1998 bracht Robert Ferdinand G. samen met zijn vrouw enkele dagen door op een camping in Nandrin, in de provincie Luik. Na een avondje met vrienden gaf de man zijn vrouw een forse rammeling. De vrouw liep ernstige verwondingen op, die haar later fataal werden.

Robert Ferdinand G. werd op 14 april 2005 door de correctionele rechtbank van Hoei bij verstek veroordeeld tot vier jaar effectieve celstraf voor onopzettelijke doodslag.