"Israël zal vluchten over Libanon voortzetten"

Print
Israël gaat zijn vluchten boven Libanon niet stopzetten, ondanks de veroordeling ervan door de Verenigde Naties en de Libanese regering. Dat heeft de Israëlische viceminister van Defensie woensdag op de openbare radio gezegd.
"Ze mogen protesteren zoveel ze willen. Onze vluchten voor informatievergaring zullen voortgaan," aldus viceminister Ephraim Sneh.

De Israëlische luchtmacht voerde dinsdag nog vluchten op erg lage hoogte uit boven Beiroet en het zuiden van Libanon, waar de VN-troepen van de UNIFIL-missie gelegerd zijn. Dat leidde volgens politiebronnen tot een reactie van het Libanese leger.

"Het gaat om acties om vijanden, terroristen te lokaliseren," aldus nog de viceminister van Defensie. "Dat er een staakt-het-vuren is, maakt van Libanon nog niet het nieuwe Zwitserland. De Hezbollah blijft zich voorbereiden en bewapenen en daarom moeten wij informatie vergaren," luidde het.

Volgens Sneh kan pas over een stopzetting van de vluchten gepraat worden als de aanvoer van wapens aan Hezbollah vanuit Syrië gestopt is en de twee Israëlische soldaten (die op 12 juli ontvoerd werden) vrijgelaten zijn.