Politie zoekt getuigen tramincident

Print
De politie van Antwerpen is op zoek naar getuigen die vrijdagavond de schermutseling op de Franklin Rooseveltplaats hebben gezien. Bij dat incident werd een 26-jarige jongen onder de tram geduwd. De dader is voortvluchtig.
Het parket blijft intussen karig met informatie. Er wordt enkel bevestigd dat het slachtoffer het aan de stok kreeg met een passagier uit een donkerkleurige wagen. Die auto reed in de richting van het Astridplein. Op het perron van de tramhalte volgde wat duw- en trekwerk. Uiteindelijk belande de 26-jarige onder tram 11. De dader sprong daarop over de ballustrade en stak de straat over richting Atheneum.

Reizigers en oudere man
De speurders zijn op zoek naar de passagiers van de bewuste tram. Ook reizigers die op het perron stonden, moeten zich melden. Het parket zoekt ook een wat oudere man die na de feiten een inspecteur van De Lijn nuttige informatie gaf.

De bestuurders van de wagens die bruusk moesten remmen toen de vermoedelijke dader de straat over stak, wordt eveneens gevraagd zich te melden. Ook informatie over de wagen is welkom.

Wie ooggetuige is, kan zich melden op het gratis nummer 0800-91.119.

Vrijdag, 18u25
Het incident deed zich voor vrijdagavond rond 18.30u op de Rooseveltplaats. Rond 18.25u werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Rooseveltplaats, waar een jongeman onder een tram was beland. Heel snel werd duidelijk dat het slachtoffer, volgens getuigen een jonge allochtoon met een leren jas, bewust onder het voertuig was geduwd tijdens een schermutseling.

De chauffeur van de tram kon een aanrijding onmogelijk vermijden. Het slachtoffer raakte gekneld tussen het perron en de tram en overleed ter plaatse.

Heel wat voorbijgangers reageerden geschokt op de gruwelijke taferelen en het feit dat een ruzie werd beslecht door iemand onder een tram te duwen.