Vrouw steekt ex neer, beschuldigt ander en sterft

Print
Een jonge vrouw heeft dinsdagavond in Schaarbeek haar ex-partner neergestoken. De vrouw beschuldigde een andere man van de feiten en keerde naar huis terug.
Daar begon ze zwaar te drinken en medicijnen te nemen. Korte tijd later, terwijl ze in bed lag met nog twee andere mannen, werd de vrouw onwel en overleed ze. Het Brusselse parket is een onderzoek gestart naar de oorzaak van haar overlijden.

De man kreeg een messteek net boven de hartstreek en werd naar het ziekenhuis overgebracht. De verwonding was niet diep en de man verkeerde niet in levensgevaar, maar het duurde een tijd voor hij kon verhoord worden. Ondertussen wees de vrouw, L., een andere ex-partner aan als de dader van de feiten.

Terwijl de politie op zoek ging naar die andere man, keerde L. naar haar appartement terug met een vriendin, diens zoon en een vriend van die zoon.

Enige tijd later vertrok de vriendin, maar haar zoon en diens vriend bleven bij L. De drie belandden samen in bed, waar L. plots onwel werd en overleed. De twee jongens probeerden haar nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat.

Ondertussen had de politie de man aangetroffen die L. had beschuldigd van de steekpartij, maar die ontkende. Ook het slachtoffer was verhoord en wees L. aan als de dader.
Het onderzoek naar de steekpartij werd daarmee afgesloten, maar over de juiste doodsoorzaak van de vrouw bestaat nog geen duidelijkheid. Een autopsie zal daarover meer klaarheid moeten scheppen.