Inwoners krijgen inspraak over natuurpark in centrum

Dinsdag om 19 uur vindt in de raadzaal van het gemeentehuis een informatievergadering plaats over de aanleg van een informatievergadering plaats over de aanleg van een natuurpark in het centrum.

ksleurs

BR>

Dat komt in het gebied tussen de evenementenhal en de omleidingsweg. Schepen Jules Achten: “Dit waardevolle natuurgebied van vijftien hectare ligt in het hart van het centrum maar nodigt momenteel niet echt uit tot natuurbeleving. Daarom gaan we snel werk maken van een volwaardig park met een actief en een passief deel.”

Het actieve gedeelte met een evenementenweide en een speelweide staat eerst op de planning. Deze weides worden met elkaar verbonden door een voetgangersbrug over de Roosterbeek. Later komt het passieve gedeelte aan de beurt met wandelpaden, een bloemenweide, een picknickweide, een hondenweide en een visvijver.

“Het gaat om een basisplan. Daarom zijn de suggesties van de inwoners welkom,” zegt Achten.Alvorens een volgende fase van het park aan te leggen, gaat het gemeentebestuur de verschillende doelgroepen raadplegen. De buurtbewoners, het rusthuis Catharina en de bewoners van de serviceflats, scholen en jeugdverenigingen, senioren of vissers krijgen dus eerst nog hun zegje.