Gelijkmaker in blessuretijd

Print
Tongeren had het in de eerste helft moeilijk om al combinerend een gaatje te vinden.
BR>
Noodgedwongen werd er gekozen voor de lange bal richting Mellemans, die na tien minuten doelman Clepkens bijna kon verschalken. Zijn kopbal werd net voor de doellijn door Nanni buiten getrapt.

De sporadische uitbraken van Woluwe kenden weinig succes, al was er een zeer goede redding van Franssen nodig op een schot van Simeons.

Vlak voor de pauze kon Basiakos een foutje van Marolany onvoldoende uitbuiten. De tweede helft begon veelbelovend met een vrije trap van Coppens die door Clepkens met brio werd gepareerd.

Uitgespeelde mogelijkheden bleven uit. Tot Morhaye aflegde voor de inlopende Basiakos die -al dan niet vanuit buitenspelpostie- de score kon openen. Ondanks een numerieke minderheid (tweede gele kaart voor Weerts) kreeg Tongeren nog uitstekende kansen op 2-0. Maar eerst Morhaye (tegen de kruising) en later Coppens (net naast) verzuimden de voorsprong te verdubbelen.

Een hoekschop -als gevolg van een schitterende redding van Franssen op een vije trap- in de ultieme slotseconden vond het hoofd van Monnier die tegen de onderkant van de dwarsligger kopte. Voor de goed gevolgde Marolany was het een fluitje van een cent om de thuisaanhang in diepe rouw te dompelen.