Wijchmaal wint van Grote Brogel met vijf doelpunten tegen twee

Print
In de Peerse derby tussen Grote Brogel en Wijchmaal kon thuisploeg Grote Brogel de punten niet thuishouden.
BR>
Brogel, dat een uur met een mannetje minder speelde, hield lange tijd gelijke tred met de bezoekers en maakte zelfs twee keer een achterstand ongedaan, maar de numerieke minderheid brak hen in de tweede helft zuur op.

In het eerste halfuur waren de kansen schaars. Verder dan enkele afstandsschoten kwamen beide teams niet. Maar toen brak de wedstrijd open. Na een mislukt hakje van Boeykens werd Teeuwen meteen in de diepte gestuurd, de tackle van Roel Smeets kwam net te laat.

Strafschop en rood voor de Brogel-libero. Kris Schrooten zette zich achter de bal en faalde niet: 0-1. De thuisploeg liet de kopjes niet hangen en ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Amper zeven minuten later was het al zover. Ceyssens zette knap voor, Boeykens knalde de bal ineens in de linkerhoek binnen: 1-1. Lang kon Grote Brogel echter niet nagenieten, want de 1-2 viel nog voor de rust. Amorosi knikte een voorzet in de voeten van Teeuwen, die de open kans tegen de netten joeg.

Wijchmaal schoot na de pauze het best uit de startblokken met kansen voor K. Schrooten en Teeuwen, maar hun vizier stond slecht afgesteld. Het waren daarentegen de tien thuisspelers die scoorden. Verheyen legde Lamelyn neer in de zestien, K. Ceyssens knalde de penalty binnen: 2-2.

Maar net als in de eerste helft bleef de gelijk stand niet lang op het bord. Doelman Voortmans verkeek zich op een schot van Moors, dat net onder de lat binnen ging: 2-3. Gr. Brogel bleef vechten, maar ging in de slotfase fysiek ten onder. Teeuwen en Amorosi zorgden voor overdreven 2-5-cijfers.