Eindelijk zitje voor Lode Ceyssens?

Print
Meer dan elders zal er bij de CD&V om de goede plaatsen gebikkeld worden. De partij heeft immers een weelde aan bekende kandidaten- stemmentrekkers.
BR>
Nu Sonja Claes in januari zeker naar het Vlaams parlement gaat ter vervanging van Hubert Brouns, is dat lont alvast uit het kruitvat - al houdt dat wel in dat de partij bij de lijstopmaak voor de Vlaamse verkiezingen van 2009 afstevent op een regelrechte catch tussen de drie vrouwelijke Vlaams parlementsleden drie vrouwelijke Vlaams parlementsleden Sonja Claes, Veerle Heeren en Vera Jans.

Vlaams parlementslid Johan Sauwens zegt dat hij in 2007 voluit wil gaan “om de partij verder uit te bouwen in Limburg”. Een plaats in de topdrie lijkt onhaalbaar omdat die normaliter wordt bezet door Jo Vandeurzen, Liesbeth Van der Auwera en Gerald Kindermans.

Waarmee nog altijd geen oplossing is gevonden voor het ambitieuze stemmenkanon, burgemeester Lode Ceyssens van Meeuwen-Gruitrode, die stilaan een patent begint te krijgen op de titel ‘eeuwige onbeloonde coming man’.

Limburgs boegbeeld Theo Kelchtermans CD&V-boegbeeld Theo Kelchtermans zal de Kamerlijst wellicht steunen, Erika Thijs zou terug een prominente plaats op de Senaatslijst krijgen als ze geen gedeputeerde wordt.