Gehandicapten playbacken voor nationale selectie

Print
In dancing Het Klaverblad is zaterdag de Limburgse preselectie georganiseerd voor de nationale playbackshow voor personen met een mentale of fysieke handicap.
BR>
“In Lummen traden 17 kandidaten op, en ze werden als echte artiesten begeleid,” zegt Sarah Stemgée van de Vereniging Personen met een Handicap (VFG) Limburg. “Onze vier finalisten zullen het op 25 november opnemen tegen de kandidaten uit heel Vlaanderen.”

De presentatie werd verzorgd door Ann Reymen van Radio Donna, er was een optreden van Paco Garcia van X-factor, en Miss Belgian Beauty 2005 Cynthia Reekmans zat in de jury.

“Het was de eerste maal dat we de preselectie in een dancing organiseerden. Positief was dat we gratis over de accommodatie mochten beschikken.Voor de gehandicapten is de toegankelijkheid vaak een groot struikelblok, en daarom plaatsten we buiten een speciale toiletwagen en het podium werd toegankelijk gemaakt voor alle gehandicapten."

"Met dit initiatief willen we discotheken en fuifzalen trouwens stimuleren om inspanningen te leveren om de toegankelijkheid te verhogen”, aldus Sarah Stemgée. Alle kandidaten kregen een medaille en genoten nog na van de fuif met dj Berti.