Vader zag zijn voortvluchtige schoonzoon kort voor de moord

Print
Ingenieur Jos S. (45), afkomstig uit Bilzen en verdachte in de moord op zijn echtgenote Marina Bouts (47) is nog altijd spoorloos.
BR>
Mogelijk houdt hij zich schuil in Frankrijk, waar zijn schoonouders een vakantiehuisje hebben. “In La Guiche,” zegt zijn schoonvader Lambert Stinissen en stiefvader van het slachtoffer. “Onze buren daar hebben een sleutel, ze kennen hem.” Toch heeft de man zich daar sinds het drama niet laten zien.

Zaterdagnamiddag in Heppen bij Leopoldsburg. Lambert Stinissen zit op de oprit van zijn huis, gehurkt aan een zwarte BMW break. Met een vod en olie poetst hij de wieldeksels van het voertuig dat van zijn vermoorde stiefdochter is.

Elk vuiltje haalt hij uit het diepste hoekje weg. Alsof hij daarmee de gruwelijke feiten die wellicht door zijn hoofd spoken, wil wegvegen. Op de achterruit prijkt in witte letters de naam van het bedrijf van Marina Bouts, Jardin de Beauté, een bedrijf dat oliën en natuurlijke verzorgingsproducten verkoopt en een aromatherapiecentrum heeft met een breed gamma aan cursussen.

“De auto had in de garage moeten staan,” zegt Lambert. “Er scheelde iets aan. Ik heb nog gevraagd aan Marina wat er met de wagen ging gebeuren. ‘Morgen gaat hij naar de garage’, kreeg ik als antwoord.Maar morgen is er voor Marina niet meer gekomen.”