Chrysanten bloeien in Japanse Tuin

Print
Zes Limburgse bloemisten van de Verenigde Bloemisten en Tuinaanleggers uit Limburg stellen sinds dit weekend, gedurende 10 dagen, duizenden chrysanten tentoon in de Japanse Tuin van Hasselt.
BR>
“Midden oktober staan de chrysanten weer volop in de belangstelling,” vertelt Dirk Bams, één van de initiatiefnemers. “Europeanen linken dit gegeven onmiddellijk aan een bezoek aan het kerkhof op 1 november maar in Azië zijn het daarentegen bloemen die een lang, gezond en vooral gelukkig leven symboliseren."

"Japanners en Chinezen vinden dat de bloem van deze plant lijkt op de zon, de zon die leven geeft. Ze werd zelfs uitgeroepen tot nationale bloem van het land van de rijzende zon. Japanners zijn dol op het kweken en verzorgen van chrysanten. Fervente plantenliefhebbers gaan planten vermenigvuldigen en eigen soorten kweken met het oog op deelname aan tentoonstellingen."

"Dit jaar wordt reeds voor de derde maal het chrysantenfestival georganiseerd in de Japanse tuin. Binnen de symbolische ideeën van de typische vormgeving van de tuin wordt de nationale bloem verwerkt in een hele reeks prachtige bloemencreaties. Zij dompelen de bezoekers onder in een sfeer van rust en meditatie.”

De chrysantententoonstelling loopt nog tot 20 oktober tijdens de normale openingsuren van de Japanse Tuin.