Zeventienjarige met liefje ramt bushokje tijdens vlucht

Met een voorlopig rijbewijs van amper één dag oud is een 17-jarige jongen uit Maasmechelen zaterdagavond stiekem vertrokken met de BMW 320 van zijn ouders.

ksleurs

BR>

Met zijn liefje van 16 in de auto ramde hij bushokjes tijdens hun vlucht voor een politiecontrole.

De 17-jarige chauffeur zonder rijervaring heeft Genk zaterdagnacht onveilig gemaakt. Hij reed 150 km/u, slalomde over het fietspad, negeerde een rood verkeerslicht en knalde tegen een geparkeerde auto.

De Maasmechelse tiener was thuis vertrokken toen zijn ouders waren gaan slapen. Hij stapte in hun BMW 320 en reed ermee naar Genk om zijn liefje van 16 op te pikken voor een ritje. De jongen had sinds vrijdag zijn voorlopig rijbewijs. Een nachtelijke politiepatrouille wilde de auto controleren in de Stalenstraat.

Bij het zien van de politie vluchtte de BMW met de twee jeugdige inzittenden. Hun dolle rit ging via de André Dumontlaan en Weg naar As. Op het kruispunt van de Onderwijslaan en de Stalenstraat reed de auto door het rood.Daarna nam de wagen het fietspad in de hoop te ontkomen aan de achtervolgende politiewagen.

De politie had intussen versterking opgeroepen. Collega’s plaatsten hun combi met zwaailichten dwars over de rechterrijstrook van de Weg naar As. De vluchtende chauffeur probeerde dit obstakel nog te ontwijken door de linkerrijstrook te nemen. Daarop verloor de tiener de controle over het stuur.

Hij raakte een geparkeerde auto, vloog tegen een bushokje en kwam tot stilstand tegen het bushokje aan de linkerkant van de baan. De BMW 320 van zijn ouders is total loss. Het voorlopig rijbewijs van de 17-jarige is ingetrokken. Als bij wonder geraakte de chauffeur niet gewond. Zijn liefje liep lichte verwondingen op.