Nederlaag leidt ontslag Meykens in

De nederlaag op het veld van Lille is fataal gebleken voor trainer Jos Meykens van Thes Sport. Secretaris Vic Theys maakte het nieuws zondagmorgen bekend.

ksleurs

BR>

“De beheerraad heeft zondagmorgen beslist om de samenwerking met Meykens na vier mooie jaren stop te zetten,” was de beknopte uitleg van het bestuur. Ook keeperstrainer Egon Bleux vertrekt bij de Bleux vertrekt bij de club.Tegen Lille had het nochtans zo- ’n vaart niet moeten lopen. In de openingsminuut flitste Echarki weliswaar voorbij doelman Segers zodat Thes op achtervolgen aangewezen was.

Toch kwam Van Hamel nog dicht bij de gelijkmaker. Maar op het halfuur werd de verdediging van Thes koud gepakt en Bockx had maar in te leggen. Vanop de stip dikte Echarki nog verder aan. De own-goal van Lenie kon de pijn nauwelijks verzachten.

Voor Meykens kwam het ontslag toch onverwacht.“Dinsdag heb ik een gesprek met het bestuur en dan zal ik de precieze reden van hun beslissing kennen. Ik zou het jammer vinden als het verlies bij Lille de doorslag heeft gegeven. De vroege achterstand heeft ons daar echt de das omgedaan."

"En Echarki was echt wel een gesel voor onze verdediging. Mijn ontslag is extra jammer omdat net nu de matchen waarin we punten kunnen pakken eraan kunnen pakken eraan komen. Ik ga in ieder geval niet natrappen, want ik heb bij Thes een schitterende periode gehad,” besloot Meykens. Johan Houben,die onlangs opstapte bij Bree, is de belangrijkste kandidaat om Meykens op te volgen.