Volleybalclub As klopt leider Bocholt

Print
In eerste vrouwen stond met As-Bocholt een topper op de agenda. Het pas gepromoveerde As, met boegbeeld Ingrid Coun aan de pas, smeerde leider Bocholt een eerste nederlaag aan de broek en doet haasje-over.
BR>
Leider Bocholt nam in As een blitzstart en overdonderde de thuisploeg met 11-25. In de tweede set voerde thuiscoach Patris enkele tactische ingrepen door. Hierdoor hadden de bezoeksters minder aanvalsopties en konden Vanhaen en Houben naar hartelust blokken.

Een weer uitstekende libero Cardinaels bracht de ballen knap bij Coun, die haar aanvalsters perfect aanspeelde. Schuts - Jacobs maakten af met krachtige aanvallen: 25-22. As had de cadans te pakken en sloeg onmiddellijk een kloof in die derde set. Mede dankzij het verdedigingswerk van Peeters werden nu de bezoeksters overdonderd: 25-18.

Tot halfweg de vierde set ging het nog gelijkopgaand, maar dan werd de druk van de thuisploeg te groot en werd de set binnengehaald met 25-20. As-coach Danny Patris mocht weer trakteren op een plateau jenever.