Melexis investeert in Tessenderlo

IEPER/TESSENDERLO -

D.C.

BR>Melexis, de Ieperse producent van geïntegreerde schakelingen voor de automobielindustrie, gaat zijn vestiging in Tessenderlo uitbreiden, zo heeft het bedrijf donderdag laten weten. Meer concreet gaat Melexis

(Easdaq, MLXS)

een deel van haar activiteiten overbrengen naar Tessenderlo. Daarvoor wordt geïnvesteerd in een nieuw gebouw van ongeveer 3.000 m2. Een ander deel van de activiteiten wordt verhuisd naar het onlangs overgenomen Thesys in Erfurt (Duitsland).

Melexis wil op die manier 'ontsnappen' aan het acute gebrek aan ingenieurs rond de thuisbasis in Ieper. «Met Flanders Language Valley en andere hoogtechnologische bedrijven in de buurt is het vinden van de juiste mensen een probleem geworden. In Tessenderlo zitten we beter; in de buurt van Eindhoven, Leuven, Antwerpen en Luik, en niet eens zo ver van Duitsland, waar de automobielsector geconcentreerd zit,» zegt topman Roland Duchâtelet van Melexis.

Het Ieperse bedrijf beschikte al over een ontwikkelingsafdeling in Tessenderlo, die vestiging wordt nu uitgebreid. «In aanvang spreken we over een tiental mensen dat naar Tessenderlo komt, maar we zoeken nog heel wat extra volk,» aldus Duchâtelet. Volgens de Melexis-topman vist hij daarbij toch in een andere vijver dan bijvoorbeeld Philips, dat zoals bekend ook 'dringend' ingenieurs zoekt.

Het snelgroeiende Melexis sluit het jaar af met een omzet van ongeveer 50 miljoen euro (2 miljard frank). Het bedrijf telt ongeveer 200 personeelsleden, en bijna 300 als ook de contractuelen worden meegeteld.