Vijfhonderd agenten op de been in Brussel

BRUSSEL -

Belga

BR>Ter gelegenheid van de millenniumviering zal de omgeving rond de Grote Markt van Brussel volledig afgesloten zijn voor het verkeer vanaf 21 uur. 500 politieagenten en 100 rijkswachters zullen die avond de orde handhaven, zo meldt de Brusselse politie.

Bij de overgang van oud naar nieuw zullen de ordediensten extra aandacht besteden aan twee sites waar grote festiviteiten zullen plaatsvinden, namelijk de Grote Markt en het Paleizenplein. Op die plaatsen zal elke vorm van vuurwerk absoluut verboden zijn. De politie zal zelfs aanwezig zijn met waterkanonnen.Op de Grote Markt ligt een grote dansvloer, en werd een groot scherm geïnstalleerd, waarop de millenniumovergangen over de hele aardbol zullen gevolgd kunnen worden. Dansen kan vanaf 23 uur tot 4 uur in de ochtend.

Op het Paleizenplein zal de doorgang voor het verkeer verhinderd worden vanaf 20 uur. Om 23.25 uur steekt Koning Albert de lampjes aan en baadt het paleis in een zee van licht (zie repetitiefoto). Dan start een groots klank- en lichtspel, gevolgd door vuurwerk.