«Stap voorwaarts voor STVV»

De kogel is door de kerk. Als vanmorgen de laatste details worden afgerond met manager Roger Van Gool tekent Coen Burg straks een contract voor twee en een half seizoen bij de Kanaries. STVV en Lierse raakten het gisteren immers eens over een transfer.

SINT-TRUIDEN Marc CLERINX

BR>Lierse wenste eerst niet in te gaan op het voorstel van STVV om de Nederlandse spelverdeler uit te lenen voor een half seizoen met een optie tot aankoop. Het Haspengouws bestuur hakte de knoop zelf door en besloot Coen Burg definitief aan te werven. Een transfersom werd niet betaald. Op het Lisp, waar men Andrej Rudy recent nog aanwierf, was men tevreden dat STVV het contract, dat fors op de begroting van de club drukte, wou overnemen. Coen Burg meldt zich normaliter maandag op de eerste training na de winterstop en gaat één dag later mee op oefenkamp naar Knokke.

«Het is vooral op aandringen van onze trainer Willy Reynders dat we besloten hebben om Coen Burg aan te werven,» zo verklaarde STVV-secretaris Fernand Knaepen gisteravond. «Tijdens de laatste gesprekken met Reynders bleek dat hij niet zo geneigd meer was om een 'diepe' spits aan te trekken. Hij beweerde, wat trouwens ook de sportieve commissie vond, dat het meer nut had iemand aan te werven, die voor een constante aanvoer naar de spitsen kon zorgen. Bovendien weet Burg ook af en toe zijn doelpuntje mee te pikken. Het bestuur is er echt van overtuigd dat we met Coen Burg opnieuw een stap vooruit maken in de ontwikkeling van de club. Bovendien én dat siert hem. Hij levert financieel in op zijn contract dat hij had met Lierse, om sportief opnieuw een stap hogerop te komen. Dat Burg een fysieke achterstand heeft, daar geloof ik niet in. Trouwens hij gaat dinsdag mee op oefenkamp naar Knokke en daar wordt toch de basis gelegd voor de terugronde. Nu ook Gunter Verjans en Dirk Van Oekelen terugkeren, verwacht ik zeker een gedreven STVV na de winterstop. De concurrentie zal bijzonder scherp zijn, maar dat kan de club alleen maar ten goede komen. Neen, een spits komt er niet meer bij. Met deze transfer sluiten we onze verrichtingen af.»

Coen Burg, die volgende maand tweeëndertig wordt en acht seizoenen geleden door Westerlo bij derdeklasser Poederlee werd weggehaald, vertoefde gisteren nog in warmere oorden. De nieuwe aanwinst van STVV verblijft tot eind van de week in Curaçao en was gisteren niet bereikbaar voor enig commentaar.