«Hoe heet die speler?»

Luidop wordt in het Genkse themacafé belofteninternational Gunther Van Handenhoven, momenteel aan de slag bij het Franse Metz, genoemd als opvolger van Branko Strupar. Manager Paul Heylen zou al in Metz aan de onderhandelingstafel gezeten hebben. Als transfersom wordt een bedrag van 55 miljoen genoemd. Heylen ontkent de transfer echter in alle toonaarden.

GENK Jean HENDRIX

BR>

De transfer van Brogno en Mitrovic was voor Westerlo onbespreekbaar. Tenzij Genk natuurlijk een waanzinnig bedrag zou bieden. Ook de transfer van Yves Vanderhaeghe lijkt te hoog gegrepen. Moeskroen-voorzitter Detremmerie plakte 100 miljoen op het hoofd van zijn Rode Duivel. De 55 miljoen die Gunther Van Handenhoven naar verluidt zou moeten kosten, leek dan wel een haalbare kaart.

«Wij hebben nog niet eens aan die speler gedacht,» reageert manager Heylen. «Die geruchten zijn pure nonsens. KRC heeft geen enkel contact gehad, noch met Metz, noch met de speler in kwestie. Trouwens, momenteel wordt geen enkele transfer meer overwogen. Enkel de overgang van Mitrovic is bekeken. Westerlo-manager Wijnants heeft ons evenwel duidelijk gemaakt dat een overgang van de Serviër onbespreekbaar is. Dinsdagavond hebben wij Westerlo dan ook laten weten dat wij ons daarbij neerleggen.»

Geen ticket

Enkele uren voordat Strupar zijn handtekening onder een verbintenis bij Derby County zette, ontkende Heylen nog het nakend vertrek van de Kroatische Belg, die zich zondag blesseerde en bijgevolg eergisteren tegen West Ham niet van de partij was. Ditmaal was de Racing-manager formeel.

«Neen er komt voor nieuwjaar zeker geen speler bij,» bevestigt trainer Heyligen het verhaal van Heylen. «We gaan gewoon door met de huidige kern.»

Op 2 januari vertrekt de Genkse delegatie op oefenkamp in Turkije. «Ik ben al in het bezit van de vliegtickets en daar is er geen bij op naam van

hoe heet die speler, zeg je?

» vertelt ploegafgevaardigde Greco. «Neen, buiten Dejan Mitrovic was er de laatste dagen geen enkele transfer aan de orde.»

Maar wat niet is, kan nog komen. Op de Belgische markt kan na 1 januari geen inkomende transfer meer gerealiseerd worden. Daarna moet men de steven naar het buitenland wenden. En Metz ligt in Frankrijk...