Louis Vanvelthoven gedagvaard wegens beledigingen

Print
Via zijn raadsman Luk Delbrouck heeft de vroegere procureur des konings van Hasselt, Karel Cleeren, Louis Vanvelthoven rechtstreeks gedagvaard wegens beledigingen.
De correctionele rechtbank van Hasselt behandelt de zaak op vrijdag 3 november. Dat heeft Delbrouck donderdag bevestigd.

Karel Cleeren is gepensioneerd sinds einde 1998. Zijn opvolger was Marc Rubens. Aanleiding voor de dagvaarding is een interview met Vanvelthoven in een dagblad na de verkiezingen van 8 oktober.
Toen verloor de sp.a in Lommel vijf procent van de stemmen en twee zetels, waardoor de partij de absolute meerderheid kwijtspeelde. De uittredende burgemeester van Lommel heeft er een politieke carrière van 42 jaar opzitten, maar is nooit minister kunnen worden.

Vanvelthoven in het bewuste artikel: "De procureur des konings van Hasselt had een rechtszaak tegen mijn familie aangespannen op verdenking van belangenvermenging. En net op het moment dat ik in 1995 in aanmerking kwam voor een ministerfunctie. De man had een christen-democratische signatuur en was, dat durf ik nu zeggen, een alcoholicus. Ik werd door de procureur-generaal in Antwerpen vrijgesproken".

Omdat Vanvelthoven zich zo laatdunkend uitliet over de vroegere procureur, wordt hij nu gedagvaard. "Ik heb met mijn cliënt overlegd en een rechtstreekse dagvaarding was de meest snelle manier om er tegen op te treden," aldus Delbrouck.
Vanvelthoven zelf weigert elke commentaar.