Touring reist met BBL

BRUSSEL - Touring heeft zijn reisafdeling verkocht aan Ticket BBL Travel. De pechverhelper wil zich gaan toeleggen op zijn kernactiviteiten. En dat is geen verrassing. Eerder deed concurrent VAB zijn reisafdeling al van de hand aan het Duitse TUI.

J.V.G.

BR>Dit jaar gingen zowat 35.000 gezinnen op reis met Touring. Na nieuwjaar komen ze bij Ticket BBL terecht. Dat is de reisorganisatie die begin dit jaar ontstond uit het samengaan van de afdeling vakantiereizen van de bank BBL met het Zweedse Ticket en die goed is voor zo'n 45.000 gezinsvakanties per jaar.

Na de overname van Touring Reizen wordt Ticket BBL de derde reisgroep in ons land na Neckermann en TUI. Die laatste overkoepelt onder meer Jetair, Seagull, Express Tours en Sunjets.

En Ticket BBL maakt geen geheim van haar ambitie. Binnen de vijf jaar wil de Zweeds-Belgische combinatie op nummer één staan. Ze bouwt daartoe een netwerk van 70 kantoren uit. Na de overname van Touring Reizen komt ze al aan 43. De omzet van de versterkte groep komt uit op 3,6 miljard frank.

Hoeveel Ticket BBL betaalt voor Touring Reizen wil ze niet bekendmaken. Bij de operatie verdwijnt de naam Touring Reizen. Alle kantoren varen voortaan onder de vlag van Ticket BBL. De 84 personeelsleden van Touring en de aanverwante touroperator Travotel komen op de loonlijst van Ticket BBL terecht. De transactie heeft geen gevolgen voor de afdeling zakenreizen van de BBL Bank, die begin dit jaar met American Express in zee ging.