«Ik zit op schema»

G.V.

BR>Sven Nys

LOENHOUT -

Sven Nys maakt de laatste weken kennis met een fenomeen dat hem tot voor kort volkomen vreemd was: verliezen. De stelling dat de conditie bergafwaarts knikt wordt echter weggelachen. «Ik zit compleet op schema, wijzig dan ook niks aan de manier waarop ik leef, train en koers. Ik heb het al jaren lastig op omlopen waar kracht primeert op technisch kunnen. Terwijl iedereen zich druk lijkt te maken als ik verlies, put ik vertrouwen uit het feit dat ik zelfs op parcoursen zoals Gavere en dat van Loenhout vooruitgang boek. Kijk er de uitslagen van de voorbije jaren maar op na.»

De sterkste won in Loenhout, ook Sven Nys trad die stelling bij. «Groenendaal was vandaag beter dan ik. Vorige zondag, in Diegem, was-ie dat volgens mij niet. Toch won Richard ook daar. Ach, veldrijden is zo dikwijls een dubbeltje op zijn kant.»

Ben Berden

«Ik hou niet van slijk»

LOENHOUT -

Ben Berden werd pas veertiende gisteren in Loenhout. Daarmee bleef hij wat onder de verwachtingen. «Zondag vlotte het alleszins beter dan vandaag», gaf Ben na de streep toe. «Dat is ook precies hetgeen me wat ongelukkig maakt. Ik presteer niet constant. Het gaat teveel met ups en downs. Dat komt wellicht omdat ik een onvoldoende stevige basis in de zomer heb kunnen leggen. Bovendien is het zo dat al die slijktoestanden niet bepaald aan mij besteed zijn. Dat is niet het soort veldrijden dat ik prefereer.»