District Antwerpen praat verder zonder Groen!

In het district Antwerpen worden de coalitiebesprekingen tussen de drie partijen volgende week verder gezet zonder Groen!

Belga

Naast sp.a-spirit zitten ook de kartels CD&V/N-VA en VLD-Vivant aan de onderhandelingstafel.

Groen!, dat nu nog wel in de meerderheid zit, blijft voorlopig aan de kant. Als het van VLD afhangt, wordt de groene partij naar de oppositie verbannen.

De afgelopen dagen vonden er op initiatief van sp.a/spirit verkennende gesprekken plaats over de mogelijke coalitievorming binnen het distrcit Antwerpen. VLD-Vivant trok een rode kaart voor Groen! en ook CD&V/N-VA koos voor een driepartijencoalitie met VLD.

"Gezien de voorkeuren van de gesprekspartners en omdat een parallel met het stadsniveau zeker een voordeel biedt, zal sp.a-spirit coalitiebesprekingen starten met CD&V/N-VA en VLD-Vivant," klinkt het vrijdag bij het initiatiefnemende kartel.

Vanaf volgende week starten de gesprekken over een bestuursakkoord waarbij de aandacht eerst naar de inhoud en dan naar de postjes zal gaan.

"De verschillende coalitiepartners willen vermijden de inhoudelijke besprekingen daarmee onnodig te bezwaren," aldus sp.a-spirit.