Seksfilmpje Nederlandse doelman uitgelekt

Honderdduizenden mensen hebben vrijdag op www.geenstijl.nl een seksfilmpje bekeken waarin Stefan Postma, de doelman van het Nederlandse ADO Den Haag, de hoofdrol speelt.

Belga

Postma probeerde al enige tijd te voorkomen dat het filmpje op de website werd geplaatst, maar nu het kwam overwaaien uit Amerika besloot de website de beelden toch online te zetten.

Volgens Dominique Weesie van geenstijl.nl raakte de teller die bijhoudt hoe vaak filmpjes bekeken worden op tilt. Weesie kon vrijdag aan het einde van de middag vertellen dat eerder op de dag al zeker 350.000 mensen de beelden hebben bekeken. Het is vier keer zo druk op de site als op een normale vrijdag. Weesie: "En gisteren was het nog drukker."

Op de beelden is te zien hoe de ex-vriendin van de keeper hem met een dildo penetreert. Piet Buter is voormalig zaakwaarnemer van Stefan Postma, doelman van ADO Den Haag. De huidige technisch manager van FC Utrecht geldt nu als vertrouwensman van Postma.

"Stefan probeert dit filmpje met de hulp van een advocaat van internet te krijgen. Het is een hele vervelende zaak. Dit loopt al drie jaar. Het is allemaal begonnen in Engeland, toen Stefan daar speelde. Met dit filmpje wilden ze Stefan afpersen. Dat is niet gelukt."

"Stefan is meteen naar de politie gegaan. Die vrouw heeft ook een straf gehad. Ze heeft zelfs nog steeds een half jaar voorwaardelijk boven haar hoofd hangen. We onderzoeken nu ook of zij dit filmpje weer in omloop heeft gebracht. Maar dat is niet eenvoudig."

Postma revalideert op dit moment van een beenbreuk. "Hij vindt dit natuurlijk heel erg," weet Buter. "Stefan is niet bang voor een terugkeer op het veld. Dat kan hij wel aan. Hij vindt het vooral heel vervelend voor zijn ouders. Hij schaamt hij zich heel erg."