Toekomst Radson Alutherm hangt aan zijden draadje

De 130 werknemers van Radson Alutherm in Houthalen zijn gisteren door de directie officieel ingelicht over de beslissing van de Robert Bosch-groep om de vestiging in Houthalen te verkopen. De directie dreigt zelfs met een failissement als de staking - die 9 december gestart is - voorduurt. De beslissing die formeel al geruime tijd bekend was, werd dinsdag door de raad van bestuur dan toch genomen.

DBi

BR>Radson Alutherm behoort tot de divisie ThermoTechnik van de Robert Bosch-groep en produceert gasketels voor centrale verwarming en sanitait comfort. Bosch wil Radson Alutherm kwijt vermits er op de Europese markt een overcapaciteit is.

Peter Kunnen van ACV: «Tot vlak voor de eindejaarsfeesten hebben de Duitsers - die enkel begaan zijn met hun imago - gewacht voor de uiteindelijke beslissing. Er was geen bereidheid om alle mogelijke scenario's in onderhandelingen uit te werken. Wat moet de toekomst brengen, zelfs bij een volledige overname?»

De zegsman het gemeenschappelijk vakbondsfront liet gisteravond weten dat algemeen besloten is de staking verder te zetten ook al dreigt de Bosch-groep met een faillissement als er niet aan het werk wordt gegaan. Op 12 januari volgt een infovergadering.