Koppel dat kinderen achterliet bij zwerver wil ontwennen

De raadkamer in Dendermonde heeft de aanhouding bevestigd van de twee drugsverslaafden die dinsdag hun twee kinderen achterlieten bij een zwerver aan het station Antwerpen Centraal.

Belga

Het koppel verzette zich niet tegen een verdere aanhouding en wil zo snel mogelijk opgenomen worden in een ontwenningskliniek, zegt de advocate van de moeder.

Het koppel uit Aalst spoorde dinsdagmorgen met de kinderen, twee meisjes van vijf en één jaar oud, naar Antwerpen. De moeder S.O. (25) en haar vriend S.L. (27), de vader van een van de kinderen, wilden heroïne kopen. Ze lieten de kinderen achter bij een dakloze aan het Astridplein onder het mom dat zij hun voertuig gingen parkeren. De kinderen zaten geruime tijd buiten in de kou alvorens personeel van het Diamantmuseum aan het Astridplein de politie verwittigde.

Nadat de 25-jarige vrouw en haar 27-jarige vriend drugs hadden gebruikt en ze de kinderen niet bij de zwerver aantroffen, deden ze navraag bij de politie van Antwerpen. Daar werden ze gearresteerd. De Dendermondse onderzoeksrechter liet hen woensdag aanhouden op verdenking van het gebruik van heroïne en kinderverwaarlozing.

Meester Ann Van De Steen, de advocaat van de moeder, verzette zich voor de raadkamer niet tegen de verdere aanhouding van haar cliënte. "Het koppel is zwaar verslaafd en wil zo snel mogelijk ontwennen. We zijn op zoek naar een instelling waar ze een residentiële behandeling kunnen volgen. De aanhouding is met een maand verlengd, maar als de onderzoeksrechter akkoord gaat, kunnen ze nog tijdens die periode vanuit de gevangenis naar een ontwenningskliniek gebracht worden," aldus de advocaat.