Afrit 9 zocht kerstmuseum op

In elke Vlaamse woonkamer vind je een versierde kerstboom met een stalletje. In de ene woonkamer valt de combinatie wat groter uit dan bij de buren, maar de creatie van Annemie Van Clapdurp uit Hove slaat alles. Dat was een reden voor de reportagemakers van het TV1-programma 'Afrit 9' om bij haar aan te kloppen.

D.P.

BR>«Het is een resultaat van 18 jaar verzamelen. Het is heel spontaan begonnen door extra versieringen aan te brengen voor de kinderen,» vertelt Annemie. Ondertussen staat heel de woonkamer vol met allerhande kerstspullen. Annemie legt het even uit. «Hier staan nu twee kerstbomen in huis en meer dan 80 beeldjes waarmee ik verschillende taferelen heb gemaakt.»

Dankzij 'Afrit 9' maakt de kijker ook nog kennis met John D. uit Antwerpen. De man zet een perfecte imitatie neer van Shirley Bassey, haar klassieker 'This is my life' is niet voor niets een hit bij alle

drag queens

.

In een heel andere muzikale hoek schuilt Christiane Van Hoof. Zij blaast de Duitse schlagermuziek nieuw leven in met de in Stabroek wereldberoemde Melando's. Een diep gelovige vrachtwagenchauffeur uit Maria-Lierde en fanatieke Diepenbeekse berenfans maken de uitzending volledig.

'Afrit 9', TV1, elke maandag om 20.35u