Rijkste Belg wil Aston Martin overnemen

De bevriende miljardairs Albert Frère en Bernard Arnault overwegen een bod uit te brengen op de Britse fabrikant van luxewagens Aston Martin, die Ford Motor in de etalage heeft geplaatst.

Belga

Dat meldt de Financial Times op basis van een bron dicht bij de twee zakenlui. Frère en Arnault maakten donderdag bekend dat zij de krachten bundelen in een 50/50 investerings-joint venture via hun respectieve vehikels NPM en Groupe Arnault. In het nieuwe fonds stoppen ze elk 500 miljoen euro. Via leningen kan de financieringskracht worden opgetrokken tot 4 à 5 miljard euro, aldus de Britse zakenkrant.

Een andere bron bevestigde aan de Financial Times dat via de nieuwe structuur een bod op Aston Martin zou kunnen worden uitgebracht. Dergelijk bod zou waarschijnlijk meer dan 1 miljard euro bedragen.

Ford nam in 1987 een controlebelang in Aston Martin, maar de huidige problemen waarmee de Amerikaanse constructeur kampt, hebben tot de beslissing geleid het merk, onder meer bekend uit de James Bond-films, weer van de hand te doen.