Belg vertrouwt zijn bank niet

Banken denken vooral aan hun eigen belang, vinden drie op de vier Belgen. In het kader van de enquête 'De Belg en zijn Geld' ondervroeg InSites Consulting ruim 5.300 Belgen. De verkregen gegevens werden gewogen volgens leeftijd, geslacht en socio-economische klasse, zodat ze representatief zijn voor de Belgische bevolking.

Belga

De Belg weet ook niet hoe hij zijn bankier moet inschatten. Dat blijkt uit het grote aantal "weet niet"-antwoorden op stellingen zoals: mijn bankier weet wat goed voor me is, of mijn bankier volgt de financiële ontwikkelingen op de voet.

Dat blijkt uit een rondvraag van De Tijd en Netto. De Tijd pakt vrijdag uit met enkele resultaten. Van een relatie tussen de Belg en zijn "thuisbank" kan in de meeste situaties amper gesproken worden.

Een kwart spreekt nooit met zijn bankier. Nog eens 35 procent heeft minder dan één keer per jaar contact met hem over zijn spaarsommen en/of zijn beleggingen. Slechts vijf op de honderd Belgen spreken minstens één keer per maand met hun bankier, 36 procent ziet zijn bankier enkele keren per jaar.