OM vordert vijf jaar cel voor hardleerse kinderverkrachter

Het openbaar ministerie in Antwerpen heeft vrijdag vijf jaar cel gevorderd tegen een 53-jarige man uit Merksem. Hij zou zijn nu 17-jarige stiefdochter seksueel misbruikt hebben.

Belga

De man is hiermee niet aan zijn proefstuk toe, want hij liep al twee veroordelingen op voor het verkrachten van diezelfde stiefdochter en een kleindochter.

Het openbaar ministerie noemde de beklaagde "hardleers". Hij was in 2002 en 2004 al veroordeeld tot celstraffen van twee en drie jaar. Het ging telkens om straffen met uitstel, die gekoppeld waren aan de nodige voorwaarden. Zo mocht hij niet onder hetzelfde dak wonen als zijn slachtoffers.

De beklaagde lapte de voorwaarden aan zijn laars en trok terug bij hen in. Volgens het openbaar ministerie had hij zijn stiefdochter in die periode opnieuw seksueel misbruikt. Het meisje verklaarde dat haar vader en stiefzus "precies een koppel vormden". Ze beweerde ook dat hij haar zus betast had aan haar borsten.

De rechter herriep daarop de straffen met uitstel, waardoor de beklaagde ze nu effectief moet uitzitten. Beide meisjes werden verhoord, maar ontkenden aanvankelijk in alle toonaarden.

Later gaf de stiefdochter toe dat hij haar in de zomer van 2004 inderdaad verkracht had en haar ook meermaals betastte aan haar geslachtsdelen en haar borsten.

Het 14-jarige meisje bleef ontkennen. Het openbaar ministerie vraagt voor die feiten dan ook de vrijspraak.

Vonnis op 17 november.