"Ik voel me geen held"

Zwerver Louis, die de twee kindjes had opgevangen die door een drugverslaafd koppel waren achtergelaten, voelt zich geen held. "Ik heb gewoon gedaan wat ik moest doen."

hcardyn

Eigenlijk is Louis een BZ, een Bekende Zwerver. Sinds hij met zijn verhaal in de krant en op de website stond, wordt hij overladen met reacties, eten en kleingeld.

"Héél veel mensen zijn me komen feliciteren", vertelt Louis, die zijn dagopbrengst zag verdubbelen. "Een politieagent stapte uit zijn dienstwagen om me te bedanken. Voorbijgangers zeggen dat ik het goed gedaan heb en sommige mensen vragen lachend of hier de kindercrèche is."

Hij is nog niet uitgesproken of een jonge vrouw komt een zakje met een banaan en een sapje brengen. Een andere dame laat een paar worsten achter. Goed bedoeld, maar sinds Louis op de meisjes van 1 en 5 jaar paste, krijgt hij geen hap meer door zijn keel.

"Ik begrijp gewoon niet hoe ouders hun kinderen zomaar bij een vreemde kunnen achterlaten. Die agent vertelde me dat de ouders zijn aangehouden en de kinderen zijn geplaatst. Dat stelde me gerust. Maar die oudste zal wel beseffen dat ze haar ouders kwijt is."