Nederland niet klaar voor WK 2018

Print
België zal in januari samen met Nederland en Luxemburg zich officieel kandidaat stellen om de Wereldbeker voetbal van 2018 te organiseren, wist Courtois maandagmiddag. Maar hij werd prompt teruggefloten door zijn Nederlandse collega's. "Onzin", zo klinkt de reactie boven de Moerdijk.
"Dit is een losse flodder", zegt Harry Been. Been was voor Nederland toernooidirecteur bij het EK 2000 en het WK onder twintig in 2005. "In België is het onderzoek misschien al afgerond, in Nederland nog niet. Wij moeten eerst onder meer nog overleggen met de regering. Dat zal pas na de verkiezingen gebeuren. Daarnaast moeten we qua infrastructuur en faciliteiten nog steeds kijken of het wel mogelijk is om het WK te organiseren."

Dat Luxemburg bij het WK wordt betrokken, is volgens Been eveneens niet waar. "Het is een sympathieke gedachte, maar je kunt een WK niet door drie landen laten organiseren."

"De kaarten liggen erg goed", had kamerlid Alain Courtois eerder nog gezegd. "Spanje schuift Madrid naar voor als gaststad voor de Olympische Spelen van 2020. Het is onwaarschijnlijk dat het tegelijkertijd gaan meedingen naar de wereldbeker voetbal." Ook voor de vier andere belangrijke concurrenten -Duitsland, Frankrijk, Italië en Groot-Britannië, kan Courtois gelijkaardige initiatieven opsommen, "waardoor de kans van de Benelux alleen maar toeneemt".

De Fifa is echter geen voorstander om het WK in verschillende landen te laten doorgaan.


Mail ons ook uw reacties.