Sharon Stone verwikkeld in bijna-omkoopschandaal

LOS ANGELES -

K.M.

BR>

Actrice Sharon Stone zit verwikkeld in een bijna-omkoopschandaal dat draait rond de Golden Globes, dat zijn de filmprijzen die buitenlandse journalisten in Hollywood uitdelen aan acteurs. De Golden Globes zijn een belangrijke barometer voor de latere Oscar-uitreiking.

Filmmaatschappij USA Films had elk van de 84 juryleden een dure horloge bezorgd «met de groeten van Sharon Stone». De 'geschenken' werden prompt teruggestuurd, zodat er niet echt sprake kan zijn van omkoping. Sharone Stone is genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol in de film 'The Muse'.

Michael Russell, woordvoerder voor het Golden Globe-comité, zegt dat USA Films een «eerlijke vergissing» heeft gemaakt en dat de firma zich heeft verontschuldigd voor het horloge-incident. De spreekbuis van Sharon Stone beweert dat de actrice niks te maken had met het versturen van de cadeautjes.

Volgens het vakblad Variety heeft Stone wel iets gelijkaardigs op haar kerfstok. Ze zou ter promotie van haar andere film 'Simpatico' 35 gsm-toestellen hebben geschonken aan Golden Globe-juryleden. Die 35 gsm's hebben de eerbiedwaardige juryleden in hun zak gestoken, het abonnement voor een maand gratis bellen hebben ze moeten weigeren.