Ingenieur doodde vrouw met hamer

Jos S., de 45-jarige ingenieur die vorige week donderdagavond zijn twee jaar oudere echtgenote doodde, zit sinds woensdagavond in de cel op verdenking van moord. Tijdens een uit de hand gelopen ruzie heeft hij Marina Bouts met een hamer het hoofd ingeslagen.

ksleurs

BR>

Vanuit Frankrijk heeft Jos S. woensdag zelf contact opgenomen met de speurders van de federale gerechtelijke politie van Hasselt. Een dag eerder had hij via internet contact gezocht met zijn broer die hem aanspoorde om zich aan te geven.

Na de moord zou hij halsoverkop in zijn witte Mercedes zijn gesprongen, richting Frankrijk. Na vijf dagen ronddolen - hij was vertrokken zonder kleren, stond internationaal geseind en bij elke geldafname kon hij worden getraceerd - was hij blijkbaar het vluchten beu. In het telefoongesprek met de speurders maakte hij de afspraak dat hij naar de Frans- Belgische grens zou rijden.

Daar werd hij woensdag in de loop van de dag afgehaald en overgebracht naar de gerechtelijke politie waar hij uitgebreid werd verhoord. De man bekende de feiten. Hij gaf toe dat hij tijdens een uit de hand gelopen ruzie zijn vrouw, met wie hij in mei van dit jaar was getrouwd, met een hamer het hoofd heeft ingeslagen. De manier waarop hij vluchtte, zonder kleren of geld mee te nemen,doet vermoeden dat hij niet de intentie had zijn vrouw om het leven te brengen.

Van Marina Bouts is gisteren tijdens een gebedsdienst in Heusden-centrum afscheid genomen. Vandaag verschijnt Jos S. voor de raadkamer in Hasselt die over zijn verdere aanhouding beslist.