Inzet 2006 behoudt absolute meerderheid in Halen

Print
Het kartel Inzet van burgemeester Willy Neven mag aan een derde opeenvolgende legislatuur beginnen. Inzet levert wel ruim vier procent stemmen in. Dat kost het meerderheidskartel ook een zitje, maar met twaalf tegen zeven zetels blijft Inzet comfortabel in het zadel.
BR>
Burgemeester Neven is tevreden met de 12 zetels voor zijn partij, maar plaatst wel een kanttekening bij de score van het Vlaams Belang. "Je moet blijkbaar niet veel voorstellen om te scoren," zo sneert Neven. Hoe dan ook, de oppositie komt versterkt uit deze stembusslag. Vlaams Belang boekt de grootste stijging: van 8,87 naar 11,28 procent. Maar dat levert de partij geen extra zitje op. André Jacobs maakt zijn debuut in de Halense raad. De sp.a – in 2000 als De Nieuwe Aanpak in kartel met Christelijke Volksbelangen – haalt nu in kartel met Groen! een goeie twee procent winst.

Burgemeester Neven ziet zijn persoonlijke score (van 1.234 naar 1.244 voorkeurstemmen) lichtjes verbeteren. De nummer twee op de Inzetlijst, Erik Vanroelen, haalt nu meer dan dubbel zo veel stemmen (1.128) als in 2000. Ook schepen Paul Hoebrekx mag zich verheugen in een behoorlijke vooruitgang (van 717 naar 853), idem voor schepen André Vanmechelen, die van 549 naar 661 stijgt. Schepen Martin Zeeuws, die in 2000 nog 1.025 stemmen behaalde, moet nu vrede nemen met 647 stemmen. Debutant in de meerderheid is Fernand Severi. Op Damien Clemens na verandert de sp.a-fractie helemaal met debutanten Guy Mertens, Marie-Paule De Coster, Eric Hennus, Marc Adriaens en Jimmy Raymaekers.