TV-Brussel geeft live-beelden Grote Markt met internettechnologie

De regionale zender TV-Brussel straalt sinds kerstavond regelmatig beelden door van de Brusselse Grote Markt. De live-beelden worden doorgestuurd via internet. Dat meldt directeur-hoofdredacteur Jan De Troyer.

BR>De kijker krijgt in de eindejaarsperiode tussen de verschillende programma's door beeldjes van de feëriek verlichte Grote Markt. Op oudejaarsavond zelf zal de zender minstens een vol uur beelden doorsturen van de millenniumwissel op de Grote Markt.

Het experiment wordt gerealiseerd met een kleine camera die gemonteerd is op de 4e verdieping van het KBC-gebouw. Internetprovider Wanadoo levert de technologie om de beelden door te sturen. Het beeld van de digitale camera wordt door een computer omgezet in data en vervolgens doorgestuurd naar Wanadoo. Die stuurt het beeld via ASDL-lijnen naar een computer bij TV-Brussel, waar de data worden omgezet in videosignaal.

Die technologie maakt het voor kleine tv-zenders om live beelden uit te zenden zonder gebruik te moeten maken van peperdure straalverbindingen, zegt De Troyer.