The Reference zoekt specialisten

The Reference, een specialist in convergentie-architectuur op internet, gaat op termijn naar de beurs. Het Gentse informaticabedrijf integreert toegangskanalen tot het internet en biedt zich daarom aan als partner voor financiële instellingen, telecomoperatoren en softwarebedrijven. "We groeien thans spectaculair snel", zei de nieuwe topman, Peter Rodrigues. "Dit jaar halen we de 150 miljoen, volgend jaar wordt het 300 miljoen frank. Vandaar dat een beursoperatie tot de mogelijkheden behoort." De introductie op de beurs moet voor The Reference nieuwe financiële middelen aanbrengen.

Marc Balduyck

BR>Daarmee wil Rodrigues vooral de internationale expansie financieren. "In de komende maanden moeten we dringend eigen kantoren openen in onze buurlanden. Op die manier kunnen we inspelen op de Europese dimensies van onze klanten." The Reference is ontstaan als een ontwerper van websites. In een volgende fase positioneerde het bedrijfje zich als architect op het internet. "Wij werkten een sterke reputatie bijeen als adviseur van sites voor ondernemingen. Dit heeft veel te maken met de doorbraak van de talloze nieuwe vormen van e-commerce." Door de nieuwe ontwikkelingen in die sector zijn de ondernemingen op zoek naar totaaloplossingen.

"Wij kunnen hen die garanderen", stelt Rodriguez formeel. "Bedrijven kunnen dit niet langer zelf aan; wij moeten hen assisteren." Dat hij sterk gelooft in de formule van The Reference mag blijken uit het feit dat hij zijn job bij het fotobedrijf Spector Group liet staan om nieuwe uitdagingen aan te gaan. The Reference werkt thans met 70 man. In de komende maanden zal zwaar aangeworven worden om het personeelsbestand te versterken. Er wordt uiteraard vooral gezocht naar specialisten. Voorzitter Jo Caudron steekt niet weg dat de beursgang kan gebruikt worden om nieuwe partners aan te trekken als aandeelhouders.