Drie agenten gewond bij vechtpartij in Maaseik

De lokale politie Maasland heeft zaterdagochtend 10 tieners uit Neeroeteren en Maaseik opgepakt tijdens een massale vechtpartij op de Borgfeesten in Neeroeteren.

kuitterhaegen

BR> Jongeren keerden zich tegen de politie die tussenbeide kwam. Drie agenten zijn gewond, onder wie twee een hele tijd werkongeschikt. Organisatie en politie hadden opnieuw extra mankracht ingezet nadat enkele weken geleden zwaar gevochten was tijdens de Heemfeesten, ook in Neeroeteren. In de zaal was politie in burger, buiten stonden geüniformeerden.

“Rond middernacht ontstond al commotie toen we een jongeman controleerden die vorige week op een jeugdfuif betrapten. Hij dealde drugs en had toen 45 xtc-pillen op zak. Deze keer niet, toch ontstond er discussie. Onze onthaalpolitie probeert altijd te bemiddelen om geschillen in de kiem te smoren. Onze aanpak werkt in de meeste gevallen. Op de zowat 200 fuiven per jaar hebben we gemiddeld zo’n vijf keer problemen,” zegt zonechef Fred Gerarts. Ook zaterdagochtend escaleerde de zaak toch. “Een dronken man liet tussen het volk zijn broek zakken om te plassen. We hebben hem verwijderd en geverbaliseerd. Even later ontstond door duw- en trekwerk toch een echte vechpartij. De jongeren richtten zich tegen de politie.Herrieschoppers gooiden met bierflesjes,” vervolgt de zonechef. Op de parking ontstond een massaal gevecht. De politie zette pepperspray in om de wildemannen uit elkaar te drijven en om de aangevallen politiemensen te ontzetten. Eén agent heeft gekneusde ribben, een ander een ontwrichte arm en nog een politieman heeft oppervlakkige verwondingen.

De politie heeft negen jongens uit Neeroeteren opgepakt en één Maaseikenaar, allemaal plaatselijke kerels van 18 tot 20 jaar oud. Zaterdagvoormiddag mochten ze na verhoor naar huis.