Lichtere wijn voor jongeren en vrouwen

Print
Wie uit angst voor alcoholcontroles of een houten kop tot nog toe geen wijn dronk, zou dat binnenkort toch met een gerust hart kunnen doen.
Dat is de boodschap van de makers van de nieuwe wijn 'Le Neuf' die maandagavond in Affligem werd voorgesteld. De wijn heeft een alcoholpercentage van slechts 9 procent, en richt zich voornamelijk tot jongeren en vrouwen.

'Le Neuf' is een product dat door Elodie Dieudonné, dochter van het Franse wijnhuis Dieudonné, en de uitgeweken Oostendenaar Philippe Lievens ontwikkeld is in de Franse Provence.

"Door de invoering van de zogenaamde wet-Sarkozy, die het toegelaten alcoholgehalte tot 0,5 promille terugbracht, dreigde de wijnconsumptie in Frankrijk een flinke klap te krijgen", zegt Lievens.

"Tegelijkertijd zochten we ook een nieuwe soort wijn te ontwikkelen. Met 'Le Neuf' is ons dat gelukt. Het is negen procent geworden omdat je onder de negen procent niet meer van wijn mag spreken".

De wijn kende in zijn rosé-vorm een enorm succes in Frankrijk en wordt dus nu ook in België op de markt gebracht in zijn drie varianten, rosé, rood en wit. Het is wel niet de bedoeling van de makers om de concurrentie aan te gaan met de klassiekere wijnen met een alcoholpercentage van 12 procent.