15-jarige Brit krijgt levenslang voor moord

Print
Een Britse jongen van 15 jaar is in Manchester veroordeeld tot een levenslange celstraf voor de moord op een 11-jarige schoolkameraad. Hij zal minstens 12 jaar van zijn straf moeten uitzitten vooraleer hij in aanmerking komt voor vrijlating.
Michael Hamer, die op het ogenblik van de feiten 14 jaar was, lokte de 11-jarige Joe Geeling op 1 maart naar zijn woning in een buitenwijk van Manchester. Daar vermoordde hij de jongen met messteken omdat die had geweigerd seks met hem te hebben, zo stelde rechter Richard McCombe in zijn vonnis.

De verdwijning van Joe Geeling zorgde voor heel wat opschudding in Engeland. Geeling leed aan mucoviscidose en bracht heel wat tijd door in het ziekenhuis, maar toch was hij op school erg populair.

Michael Hamer ging naar dezelfde school als Geeling. Hij lokte de jongen met een smoes naar zijn woning. Toen Geeling daar weigerde in te gaan op zijn avances en hem uitschold voor 'homo', viel Hamer hem met keukenmessen aan.

De jonge moordenaar dumpte het lichaam in een vuilbak die hij achterliet in een greppel in een park nabij de school. Daags na de feiten werd het lichaam gevonden. Het onderzoek leidde al snel naar Hamer.