Senegalese muzikanten strijden tegen vluchtelingenproblematiek

Print
In de strijd tegen de illegale vluchtelingenproblematiek hebben Senegalese muzikanten hun landgenoten opgeroepen om te stoppen met vluchten naar Europa. Dat schrijft maandag de Franstalige Senegalese krant Walfadjri.
Sommige artiesten zoals Didier Awadi, "de vader van de Senegalese rap" gaan in hun wijken met de jongeren praten om hen het idee om te vluchten uit het hoofd te praten.

Niet welkom
"Deze jongeren zijn niet welkom in Europa, ze hebben er geen enkel recht op een verblijfsvergunning. En omdat ze er in de illegaliteit verblijven, zijn ze verplicht om in het zwart te werken", zei de Senegalese artiest.

De bekende zanger Youssou N'Dour zei in een interview, dat op de VRT werd uitgezonden, dat jongeren moeten stoppen met het nemen van zulke risico's. "Die jongeren zijn de hoop van Afrika", adus N'dour.

De bekende artiest is niet alleen in zijn strijd tegen de illegale migratie. Een andere zanger Abdou Guité Seck zingt "om diegenen die blijven aan te moedigen".

De artiesten kunnen er niet meer tegen dat zo veel van hun landgenoten teruggestuurd worden uit Europa of tijdens hun vlucht sterven op zee.