Junioren Kermt-Hasselt weekwinnaar

"We zijn soms snel opgefokt"

wvanwin

BR>

Kermt-Hasselt scoort deze week 95 op 100 en wordt de meest sportieve ploeg bij de junioren. Ze wonnen hun wedstrijd tegen Brustem met 9-0. Speler Simon Kerkhofs en trainer Alain Timmermans reageren verrast. "Het is niet elke week zo goed."

Trainer Alain Timmermans had de fair play-prijs niet verwacht. "Nee, maar ik vind het wel super voor de jongens. We speelden wel een heel faire wedstrijd. Brustem bleef ondanks de grote achterstand altijd voetballen en dan krijg je een heel fijne wedstrijd. De negen goals werden trouwens door allemaal verschillende spelers gemaakt. Waarom ik verrast ben door ons resultaat? Omdat ik toch geen makkelijke groep heb. Goeie gasten hoor, maar ze zijn soms snel opgefokt. Of ik daar iets aan kan doen? Ik hamer op discipline en ik ben wel een strenge trainer. Als ze beginnen roepen op het veld, schors ik ze zelf twee weken. Als ze natrappen, krijgen ze drie weken aan hun broek. Blijkbaar helpt het toch wel, want we staan nu helemaal bovenaan. Met de filmtickets die we winnen kunnen we met z'n allen een avondje uit. Goed voor de sfeer."

Kapitein Simon Kerkhofs is blij met de weekwinst. "Niet dat we daar speciaal naar streven, maar het is mooi meegenomen," zegt Simon, de verdedigende middenvelder van Kermt-Hasselt die al twee keer scoorde. "We speelden een faire wedstrijd. Af en toe gaat het iets minder, maar dat is niet abnormaal denk ik. Er wordt wel eens wat geroepen, maar daar blijft het bij. Snel opgefokt? Een paar jongens misschien wel. Maar zoals ik al zei: misschien eens iets roepen, maar nooit erger."

Meer over Fairplay Trofee