Kotshoven crosst schot in de roos

Print
Gisteren vond de eerste editie plaats van ‘Kotshoven Krost’ op een veld van het domein Printhagen.
BR>
Het werd een groot feest voor de talrijke gelegenheidsrijders en het massaal aanwezige publiek dat met volle teugen genoot van het spektakel. In het totaal noteerden de organisatie ruim 200 inschrijvingen.

Tal van piloten namen voor het eerst deel aan dergelijke autocrosswedstrijd. Zij hadden daarvoor hun eigen oude wagen van stal gehaald zoals het Kortessems duo Eric Nulens en Raf Kempeneers, die met een twintig jaar oude Saab 900 met een 2000 cilindermotor aan de start verschenen.

Eric Nulens: “Het is voor de eerste keer dat ik deelneem aan dergelijke autocross. Wij doen het voor de kick en de fun. Wij hebben maar één doel: niet de laatste zijn.”

Tijdens de wedstrijd ging regelmatig de rode vlag omhoog en legde de safety car de wedstrijd even stil, wegens stilgevallen auto’s of kleine ongevallen.Voor sommige piloten was het rijplezier dan ook erg kort geweest. Namiddag was het dan de beurt aan de open klasse waar ook wagens met zwaardere motoren aan de start stonden, goed voor drie uur autostrijd.