Vzw Strip Turnhout en provincie Antwerpen lanceren Stripgids

De vzw Strip Turnhout heeft met de steun van de provincie Antwerpen vandaag het eerste nummer van het nieuwe tweemaandelijks striptijdschrift De Stripgids gelanceerd.

Belga

Het gratis magazine ligt vanaf morgen in alle bibliotheken van de provincie Antwerpen. Dat zegt Toon Horsten van de vzw Strip Turnhout en van provincieafgevaardigde Ludo Helsen.

De Stripgids werd dertig jaar geleden opgericht in Turnhout, maar het blad verdween later weer. Begin 2006 sloten de vzw Strip Turnhout en de provincie Antwerpen een overeenkomst om op vlak van strips intensief samen te werken. De provincie gaf daarvoor een subsidie van 200.000 euro.

De samenwerking bestaat uit twee luiken. "Strip Turnhout moet de openbare bibliotheken ondersteunen om meer en betere strips aan te bieden," zegt Ludo Helsen. "Zij moet een adviserende rol spelen bij de aankoop van nieuwe strips." De vzw zorgt ook voor twee rondreizende tentoonstellingen, waarvan een over stripauteurs zelf en een andere over de uitvindingen van professor Gobelijn. Vzw Strip Turnhout moet ook enkele educatieve projecten uitwerken.

Het tweede luik van de samenwerking is de tweemaandelijkse uitgave van De Stripgids. "De provincie hoopt met het magazine de lezers warm te maken voor strips en duidelijk te maken dat strips meer zijn dan wat prentenboeken," aldus Helsen nog.

Aangeboden door onze partners