Tom Boonen wint profkoers in Zele

Print
Tom Boonen (Quick.Step-Innergetic) heeft woensdag de regionale wedstrijd in het Oost-Vlaamse Zele gewonnen. De ex-wereldkampioen hield in een spurt met vijf Kristof Goddaert en de Britse kampioen Hamish Haynes achter zich.
De wedstrijd spatte al na de beginkilometers open toen twintig renners zich afzonderden. Het peloton kreeg snel een halve minuut aangesmeerd en telde halfkoers al meer dan vier minuten achterstand op het vluchtersgroepje met Tom Boonen. Net over halfkoers, toen de achterstand zeven minuten bedroeg, besliste de lokale politie om de grote groep uit de wedstrijd te nemen, zodat er nog slechts twintig renners kans maakten op de zege.

Op veertig kilometer van de finish zonderden Tom Boonen, Kristof Goddaert, Ward Bogaert, de Brit Hamish Haynes en de Nederlander Ivor Bruin zich af. Enkel Glenn D'Hollander was bij machte naar de vijf leiders toe te springen, waarbij Ivor Bruin moest lossen. Met nog vijftien kilometer te gaan ging Tom Boonen zijn kans. Met Haynes pakte hij slechts een honderdtal meter op de rest en met nog minder dan twee kilometer te rijden werden zij vervoegd door hun drie eerdere metgezellen. In de sprint was Boonen de sterkste.