Maria Sharapova wil voor Rusland spelen

Print
Maria Sharapova heeft zich woensdag voor de allereerste keer in haar carrière beschikbaar gesteld voor het Russische Fed Cup-team. Dat meldt de winnares van de US Open 2006 op haar website.
"Ik ben zeer blij dat ik voor de eerste keer mag aantreden voor mijn land", schrijft ze. Rusland neemt het in het weekend van 21 en 22 april 2007 in Moskou in de eerste ronde op tegen Spanje.

De 19-jarige Sharapova behoort al meer dan twee jaar tot de absolute wereldtop, maar weigerde tot voor vandaag uit te komen in de Fed Cup. Ze haalde steeds kalenderproblemen aan als excuus, maar het is een publiek geheim dat Sharapova, die al bijna 11 jaar in de Verenigde Staten woont, niet goed in de groep ligt (vooral Anastasia Myskina en Elena Dementieva zouden niet met haar kunnen opschieten).

Sharapova zou ook lange tijd overwogen hebben om de Amerikaanse nationaliteit aan te nemen, maar dat ontkent ze met klem. Wat Sharapova mogelijk van gedacht deed veranderen, is het feit dat deelname aan de Fed Cup in Rusland sinds kort een vereiste is om te mogen deelnemen aan de Olympische Spelen van Peking in 2008.