Politie rolt Limburgse drugsbende op

Print
De federale gerechtelijke politie van Hasselt heeft dinsdag een criminele organisatie opgerold die zich bezig hield met handel in springstoffen, wapens en drugs.
De bende pleegde ook huisdiefstallen in een brouwerij. Bij huiszoekingen zijn vijf personen opgepakt, die voor de onderzoeksrechter zijn verschenen. Ze hebben bekend, maar zijn niet aangehouden. Een van hen was betrapt op het bezit van een halve kilo explosieven (C4).

De speurders hebben dinsdag acht huiszoekingen uitgevoerd in Hasselt, Zonhoven, Meeuwen en Houthalen. De onderzoekers vonden 270 gram speed, materiaal om te dealen en 30.000 euro cash geld.

De verdachten, vier mannen en één vrouw, zijn uit deze gemeenten afkomstig. Het onderzoek werd gestart na verdenkingen tegen een werknemer van een brouwerij, die explosieven in zijn bezit had.

De politie ontdekte dat de bende in brouwerij huisdiefstallen pleegde en dat er aanwijzingen waren voor drughandel. Verder onderzoek moet uitwijzen waar de explosieven vandaan komen en wat de bende ermee van plan was.