Voormalig mijnterrein van Waterschei wordt hoogwaardig bedrijvenpark

Print
De Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM) heeft de voormalige mijnterreinen van Waterschei in Genk verkocht aan de stad Genk. De stad Genk en de LRM zullen op het 97 hectare grote terrein een hoogwaardig bedrijvenpark oprichten, met daarin ruimte voor een wetenschapspark.
Dit maakten de LRM en de stad Genk woensdag bekend op een persconferentie in Genk. De eerste fase van de uitrusting van het terrein is voor midden volgend jaar voorzien. Het stadsbestuur van Genk en de LRM zullen de komende maanden voort werken aan de concrete invulling van de ontwikkeling van het bedrijvenpark en de realisatie van het wetenschapspark. Vast staat al dat er getracht zal worden om op het bedrijvenpark zoveel mogelijk bedrijven actief in de kenniseconomie en innovatie onder te brengen.

Wat de realisatie van het wetenschapspark betreft, zal er binnen het partnership van de Katholieke Universiteit Leuven en de Universiteit Hasselt en haar associatie getracht worden om het wetenschapspark uit te bouwen tot een "dynamische kern van economische groei en welvaartscreatie", zo luidde het. De Universiteit Hasselt beschikt momenteel al over een wetenschapspark in Diepenbeek.