Vonnis Bilzense ex-schepen uitgesteld tot 18 oktober

Print
De correctionele rechtbank van Tongeren heeft woensdag de uitspraak in de zaak van de Bilzense ex-schepen Luc Deckers (VLD) uitgesteld tot 18 oktober.
Deckers wordt ervan verdacht om in de periode 1997-2000 als toenmalig schepen van ruimtelijke ordening zijn functie verschillende keren misbruikt te hebben in ruil voor dure snoepreisjes en andere giften in natura. Deckers is momenteel VLD-gemeenteraadslid in Bilzen. Er worden de ex-schepen in totaal vier zaken ten laste gelegd

Zo zou Deckers onder meer vertrouwelijke informatie aan een bevriende makelaar hebben doorgespeeld en zou hij ongeoorloofde diensten hebben verleend in bepaalde bouwdossiers aan een architect. Die zou in ruil daarvoor een kosteloos plan voor een tuinhuis voor Deckers hebben getekend. Behalve Deckers zelf, staan in de zaak ook de immobiliënmakelaar, de architect en een bedrijfsleider terecht.

Het openbaar ministerie vorderde voorwaardelijke straffen en de ontzetting uit de rechten om een openbaar ambt te mogen uitoefenen.