Oproepingsbrief van 10.000 Limburgers zoek

Print
Minder dan een week voor de gemeenteraadsverkiezingen blijkt dat duizenden Limburgers hun oproepingsbrief missen. Vermoedelijk gaat het om 10.000 kiesgerechtigden, zo leert een rondvraag bij de gemeentebesturen.
BR> Waarschijnlijk zijn de brieven verloren gegaan in de brievenbus, tussen de stapels reclame en verkiezingsdrukwerk.

Zondag moeten meer dan 610.000 Limburgers hun stem uitbrengen. Evenveel oproepingsbrieven zijn de afgelopen weken naar de juiste bestemmeling verstuurd. Bij zo’n hoeveelheid gaat af en toe een kaart verloren, maar een rondvraag bij de Limburgse gemeentebesturen leert dat het waarschijnlijk om 10.000 verdwenen exemplaren gaat.

In Hasselt (57.000 stemgerechtigden) schat Gilberte Pollaris van de dienst Bevolking dat er 1.200 duplicaten uitgeschreven moeten worden. Ook in Tongeren staat de telefoon roodgloeiend. Daar verwachten ze dat 500 tot 700 oproepingsbrieven opnieuw bezorgd moeten worden. Ook in andere Limburgse gemeenten, zo blijkt uit de rondvraag, varieert het aantal verloren oproepingsbrieven van enkele tientallen exemplaren tot 200 stuks.

Wie zijn oproepingskaart kwijt is, gaat het best voor 8 oktober naar zijn of haar gemeentehuis. De gemeente zal dan een identiek exemplaar maken.